Marmara Bölgesi Turizm

Selimiye Camii, Edirne

Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” olarak tanımladığı Selimiye Camii, 70 metre uzunluktaki 4 minaresi ve heybetli kubbesiyle görenlerin hayran kaldığı bir yer. Minarelerinin uzunluğuyla ne kadar uzak olsa da birçok farklı yerden bakıldığında görülen camii, Edirne’nin simgesi halinde. Caminin yaklaşık 31,30 metre çapındaki kubbesini taşıyan bir kolon bulunmuyor. Bu nedenle de mimari tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahip.

Maşukiye, Kartepe Kocaeli

Kocaeli’nin doğusunda Kartepe’nin eteklerinde konumlanan Maşukiye, suyun sesiyle kuşların sesleri birbirine karışıp doğanın ne kadar huzur verdiğini bir kez daha hatırlatıyor. Günlük yaşamın tüm stresinden uzaklaşıp o tertemiz havayı içine çekmek için ideal bir yer olan Maşukiye’de Kartepe zirvesinden akan Aygır Deresi ve Sapanca Gölü’nün harika manzarasını sunan Kuzu Yaylası mutlaka görmen gereken yerlerden.

Tarihi Yarımada, İstanbul

İstanbul’da en eski yerleşimin kurulduğu yer olan tarihi yarımada ya da diğer bir deyişle Suriçi; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrili olan bölgenin adı. Bu bölgeye tarihi yarımada denmesinin bir diğer sebebi de bölgede bulunan birçok tarihi eser. Bizanslılardan ve Osmanlı Dönemi’nden kalma saraylar, camiler, kiliseler ve dikilitaşlar yarımadanın tarihini gözlemlemek için önemli bir yer tutuyor. Tarihi yarımada turuna Eminönü Meydanı’ndan başlayabilirsin.

Sirkeci Garı, Yeni Cami, Mısır Çarşısı, Cağaloğlu Hamamı’nı gördükten sonra Sultanahmet Meydanı’na gelebilirsin. Sultanahmet Camii, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Dikili Taş, Yılanlı Sütun, Alman Çeşmesi, Ayasofya, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı görmen gereken en önemli yerler arasında. Sonrasında Beyazıt Meydanı’na geçip Kapalı Çarşı’yı gezmeyi unutma.

Prens Adaları, İstanbul

Prens Adaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan 9 adanın tamamına verilen isim aslında. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da yerleşim yeri bulunuyor ancak Sedefadası, Tavşanadası, Sivriada, Kaşıkadası ve Yassıada’da yerleşim yok. Adalar arasında en turistik olanları Büyükada ve Heybeliada. İstanbul’a sadece bir vapur yolculuğu kadar uzakta oldukları için bahar ve yaz aylarında sakinliğin adresi olarak tercih ediliyorlar.

Uludağ, Bursa

Marmara Bölgesi

Türkiye’de kayak denilince ilk akla gelen yerlerden olan Uludağ, her kış yerli ve yabancı binlerce kayak severi ağırlıyor. Bu nedenle de hizmet konusunda kendini geliştirmiş Uludağ otelleri mevcut. 2.543 metre yüksekliğe sahip olan dağ, kış boyunca yoğun bir kar tabakasıyla kaplı olduğu için keyifli bir kayak deneyimi sunuyor. Hem profesyonel hem de amatör kayakçılar için pistler sunan Uludağ, yaz mevsiminde de sıcaklardan kaçmak isteyenler için bir piknik alanına dönüşüyor.

Çanakkale

Gelibolu Yarımadası’nın en çok ziyaret edilen ana ziyaret noktası olan Çanakkale Şehitler Abidesi, Eskihisarlık Burnu üzerinde yer almaktadır.

Açılan bir proje yarışması sonucunda 37 proje arasından Doğan Erginbaş, İsmail Utkular ve Feridun Kip tarafından hazırlanan proje seçilmiş olup Abide’nin temeli 17 Nisan 1954 tarihinde atılmıştır.

 İkinci Anafartalar Zaferi’nin 45. yıldönümü olan 21 Ağustos 1960 tarihinde ziyarete açılan Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen tüm askerlerimizi simgelemekte ve onların anısını yaşatmaktadır.

Bir yanıt yazın